2012. november 2.

Miről szól az OÉTI halállistája?

Gyógymódok keresője: írja be, hogy influenza vagy bármi más szót, ami a betegségre utal pl. (magas vérnyomás, koleszterin, prosztata).


A félreértések eloszlatása céljából itt idézzük a közlemény bevezetőjét: Kereskedelmi forgalomból származó élelmiszerek transz-zsírsav tartalma
Az alábbiakban közölt vizsgálati eredmények kizárólag a fogyasztók tájékoztatását szolgálják, nem képezik alapját semmilyen, jogi következményekkel járó eljárásnak.
A minták kereskedelmi forgalomból történő beszerzése a 2009-2012. időszakban történt. Az analitikai vizsgálatok az OÉTI-ben, a Nemzeti Akkreditáló Testület által elfogadott, akkreditált mérési eljárással folytak.
A növényi olajok feldolgozása során, a technológiától függően keletkező transz-zsírsavak (trans fatty acids, TFA) fogyasztása jelentős kockázati tényező a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásában. A transz-zsírsavak elfogadható mennyisége 2 g az élelmiszer 100 g zsírjára vonatkozóan. A kapcsolódó részletes táblázatokat az egyes élelmiszerekről az Olvasó itt tudja letölteni:

 Forrás: noifriss.hu -->

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése