2013. március 16.

Az orrnak szoknia kell, de csodaszer

Bár sokan ki nem állhatják a szaga miatt, mégis igazi csodaszer a savanyúkáposzta.
Kedvező élettani hatásait hosszasan lehetne sorolni; kiváló karbantartója például a bélrendszernek.
Kefeként tisztítja le a bélfalat, s távolítja el onnét a salakanyagokat.
A káposzta érlelésekor keletkező tejsav is jótékony hatású, tejsavbaktérium-tartalma jóval meghaladja a joghurtét. Ha tehát például fertőzés miatt vagy antibiotikum-kúra után a bélflóránk helyreállításához keresünk természetes anyagokat, nyugodtan fogyaszthatunk savanyúkáposztát. Magas C-vitamin tartalma miatt a legjobb nyersen enni, párolni inkább csak rövid ideig ajánlatos, így nem vesznek el belőle az értékes tápanyagok.

Forrás: zaol.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése